Onderwerpen

donderdag 30 januari 2014

Waxbloem

Afgelopen week zag ik een voor mij nog onbekende bloem bij de bloemiste. Zij vertelde mij dat het de Waxbloem was. Ik viel voor de charme van dit takje, de kleine bloemetjes en knopjes met de naaldachtige blaadjes.

Ik combineerde de Waxbloem met twee stelen Lisianthus; roze en groenwit. Heerlijk vind ik het om zo een eigen miniboeketje samen te stellen. Het wilde en natuurlijke van de Waxbloem contrasteert mooi met het romantische van de Lisianthus.
Ik geniet altijd enorm van bloemen, vooral als ik er mijn eigen draai aan kan geven. Meestal splits ik één boeket in meerdere kleine versies en zet ik deze op verschillende plekken in huis neer :-) 

Het vaasje is van Lenneke Wispelwey en het bord eronder komt uit de Trendig (limited edition) collectie 2013 van Ikea.

dinsdag 21 januari 2014

De sporen van masking tape


Wat een uitvinding hè, masking tape? Ik kan er geen genoeg van krijgen en heb allerlei verschillende kleuren en patroontjes verzameld. Maar af en toe vervloek ik het ook. Je kunt er van alles mee ophangen en de plakband zonder lijmresten weer verwijderen. Oké, lijmresten blijven inderdaad niet achter, maar helaas trekt deze vrolijke plakband bij het loshalen ook wel eens een stukje muur mee. Ik heb al zoveel verschillends op het muurtje boven de keuken gehad, de sporen daarvan kon ik niet meer camoufleren door er iets voor te hangen. Nou ja, misschien met een enorme poster, maar dat leek me ook geen goed idee. En de hele muur opnieuw schilderen? Mwah, over een tijdje misschien.

Voor nu vond ik de oplossing in kleine ronde stickertjes van Hema. Elke beschadiging op de muur kreeg een plakkertje en voor de gezelligheid plakte ik er nog wat meer stipjes bij. Deze zijn wel te verwijderen zonder de muur te beschadigen én het ziet er lekker vrolijk uit.zaterdag 11 januari 2014

Kindjes #25

Het is even geleden dat ik een foto plaatste voor het 'Kindjes' project. 
Elke week een foto van Tijn en Nora op mijn blog zoals ik ze zie, helaas lukt dat niet altijd. 
Ook het donkere weer zorgt ervoor dat ik minder foto's maak. 
Toch ga ik in dit nieuwe jaar verder met 'Kindjes', al is het niet elke week.


Aan de keukentafel...
De favoriete plek voor verhalen, grapjes, gekke bekken én boterhammen met 'Funnie-hagelslag'!


Anki kwam met een prachtig idee, naar aanleiding van dit project.
Ik doe mee en probeer elke week een foto van onze kindjes te plaatsen, zoals ik ze zie. 
Kijk bij Anki voor de complete lijst met deelnemers.

I am your parent, you are my child. I am your quiet place, you are my wild.
Maryann K Cusimano

zaterdag 4 januari 2014

Hello 2014!

De laatste tijd zag ik prachtige jaaroverzichten voorbij komen op verschillende blogs. Ik ben een beetje aan de late kant, maar wilde toch nog graag wat mooie collage's laten zien van mijn foto's van 2013. Begin januari vorig jaar kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en ik heb met dit toestel al heel wat mooie plaatjes vast kunnen leggen. Ik fotografeerde vooral Tijn en Nora, bloemen, eten, hoekjes van ons huis en fijne spulletjes die ik kreeg van lieve medebloggers. Als ik de beelden zo bij elkaar zie staan krijg ik er een gelukkig gevoel bij, het was een mooi jaar voor ons. Een jaar waarin alles meer op de rit kwam na een onrustige tijd.De kerstvakantie zit er weer op, we hebben ervan genoten. Ook al waren Nora en ik niet helemaal fit. Het is heerlijk om met z'n vieren thuis te zijn en niets te hoeven (al waren de kerstdagen aardig volgepland...)

De tijd vliegt, nu zitten we al in 2014! Ik heb wat opdrachten af te ronden en daarna ben ik van plan meer tijd vrij te maken om te doen wat ik echt leuk vind, tekenen. Tamara inspireerde mij om in de maand januari elke dag een tekening te maken, daar ben ik mee begonnen. Hopelijk houd ik het de rest van het jaar ook vol. Ik probeer hier af en toe te laten zien wat ik getekend heb, hopelijk vinden jullie dat leuk!

Rest mij nog om jullie allemaal een heel gelukkig 2014 te wensen. Dat mag officieel nog in de eerste week van januari, dacht ik. Zo niet, dan toch ;-)  

Maak er een geweldig jaar van, geniet van álle mooie dingen om je heen, de grote maar ook zeker de kleine!