Onderwerpen

donderdag 14 november 2013

Histor 101 karakters, het vervolg...Al eerder schreef ik over de Histor actie '101 karakters', ik won een kastje van Piet Hein Eek! En afgelopen zaterdag was het dan zover, op de werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhoven kwamen de 101 karakters tot leven. Ik vond het heel spannend en keek ernaar uit om de andere winnaars (bloggers en Instagram-bekenden) te ontmoeten en het prachtige industriële pand aan de Halvemaanstraat eens te mogen bezoeken.

We werden ontvangen met lekkers, terwijl Piet Hein Eek ons welkom heette. In de ontvangstruimte konden we al wat prachtige kastjes bewonderen. Deze waren in de afgelopen weken al beschilderd door een aantal woonbloggers en redacties van tijdschriften. Na een presentatie over trendkleuren 2014/2015 en een dankwoord voor de jury mochten we aan de slag. Toen we de werkplaats binnenkwamen, stond ons een verrassing te wachten... De kastjes waren al beschilderd! Het zag er prachtig uit al die kleurrijke en gevarieerde creaties. De winnaars hoefden alleen nog de puntjes op de 'i' te zetten. Anders zou het natuurlijk ook niet haalbaar zijn het kastje af te krijgen in één dag. Bij het schilderen kregen we -waar nodig- hulp van de Histor verfexperts en stylisten.


Toen ik bij mijn kastje arriveerde, zag ik dat het anders was dan hoe ik het had bedacht. Dat vond ik wel een beetje jammer. Het onderstel was namelijk helemaal oranje geschilderd en de bovenkant wit met een oranje rand. Ik had de kast eigenlijk naturel willen laten, met een witte (whitewash) bovenkant en het gezicht van de panda. En de binnenkant van de kast in het felle oranje. Dus rustiger dan hoe hij nu is. Maar goed, de kast was voor Tijn's kamer bedoeld en eigenlijk is oranje ook wel lekker vrolijk voor een jongenskamer. De panda was er al op geschetst met potlood. Het enige wat mij nog te doen stond, was het gezicht inschilderen met zwart.


Na een tijdje schilderen was het tijd voor een heerlijke lunch. Daarna kregen we een rondleiding in de voormalige Philips fabriek door Piet Hein Eek himself. Wauw, het enthousiasme en de liefde voor zijn bedrijf spatten van zijn verhaal af! Echt heel mooi om te horen.
Piet Hein Eek: "We maken geen onpersoonlijke massaproducten maar unieke producten van waardeloos materiaal; afval materiaal uit de industrie en de natuur. In plaats van de hoeveelheid werk te minimaliseren verwerken we het materiaal met engelen geduld. De aandacht voor deze producten is exemplarisch voor ons werk. De gebruikte materialen zijn ongewoon en bepalend. Hierdoor ontstaan er producten die ook voor mij verassend zijn."
Hier vind je meer informatie over de visie en werkwijze van Piet Heik Eek.

Toen hadden we nog een uurtje om te schilderen en ter afsluiting ben ik nog naar een presentatie geweest van Marie-Gon Vos, over kleur in huis. Dit vond ik erg interessant!

Het was een indrukwekkende dag, op en top verzorgd door Histor en ik ben heel blij dat ik erbij mocht zijn.


Wat ik vooral super vond, was het ontmoeten van o.a. deze lieve medeblogsters/instagramdames Lisa Fleur van Sailors and Sirens, Antine van 10 voor stijl, Margreet van Oui.Oui.Studio en Lynda van Een klein stukje van mij. Klik zeker even door, want mocht je deze blogs nog niet kennen; ze zijn te mooi om te missen!! Ook vind je op deze blogs meer foto's van '101 karakters'.

Dinsdag werd mijn kastje bezorgd en daar staat 'ie dan schattig te zijn op de slaapkamer van Tijn, leuk hè?

zondag 10 november 2013

Kindjes #23Deze week is Tijn aan de beurt voor een close-up. Toen ik de foto van hem en zijn zusje naast elkaar zag, kwam ik erachter dat ze eigenlijk best wel op elkaar lijken.
Bijzonder, want op het eerste gezicht zijn ze heel verschillend. Tijn heeft stijl haar, Nora krullen. Tijn is erg groot voor zijn leeftijd, terwijl Nora juist erg klein en licht is voor haar leeftijd. Tijn heeft een rustig karakter en Nora is pittig. Maar toch hebben ze dezelfde uitstraling, die blik in hun ogen. Overduidelijk, broer en zus.

Anki kwam met een prachtig idee, naar aanleiding van dit project.
Ik doe mee en probeer elke week een foto van onze kindjes te plaatsen, zoals ik ze zie. 
Kijk bij Anki voor de complete lijst met deelnemers.

I am your parent, you are my child. I am your quiet place, you are my wild.
Maryann K Cusimano

vrijdag 1 november 2013

Kindjes #22

De laatste tijd staat Nora veel vaker op de foto, omdat Tijn veel op school is.
Afgelopen week nam ik geen enkele foto van Tijn. Deze keer dus alleen Nora, van heel dichtbij.
Volgende week Tijn!

Anki kwam met een prachtig idee, naar aanleiding van dit project.
Ik doe mee en probeer elke week een foto van onze kindjes te plaatsen, zoals ik ze zie. 
Kijk bij Anki voor de complete lijst met deelnemers.

I am your parent, you are my child. I am your quiet place, you are my wild.
Maryann K Cusimano