Onderwerpen

maandag 23 september 2013

Gezonder

Afgelopen maart ben ik begonnen met een gezonder eetpatroon. Ik probeer zoveel mogelijk vers en biologisch te eten. En me beter bewust te zijn van wat ik eet. Ik startte met de aanpassing van het ontbijt. Voorheen at ik steevast twee sneetjes brood met melkchocolade hagelslag. Ik dacht dat ik niet anders zou kunnen, omdat ik zo'n behoefte had aan die boterham met hagelslag in de ochtend.

Tegenwoordig ontbijt ik meestal met zelfgemaakte granola/krokante muesli (kijk hier voor mijn recept), yoghurt en vers fruit of 2 volkoren crackers met boter en appelstroop en fruit. Het geeft me voldoende energie tot 12 uur, waardoor ik weinig trek heb in koek of andere zoete verleidingen.

De zelfgemaakte granola is zo lekker dat hij vaak al héél snel weer op is... Bart is er namelijk ook dol op!
Yoghurt met noten, zonnebloempitten, lijnzaad, verse frambozen en honing zoals hier op de foto is ook heerlijk.

Toen ik merkte dat het zo gemakkelijk was om het beter te doen, ging ik verder met de lunch en het avondeten. Ik eet minder brood, meer groente/rauwkost en fruit en volkoren crackers. We eten nu regelmatig vegetarisch of vis in plaats van vlees en ik gebruik bijna geen toevoegingen in de vorm van kruidenmixjes en zout. De gerechten worden nu nog vaker op smaak gemaakt met (verse) kruiden.

Afgelopen maand heb ik de Zumba-lessen weer opgepakt en ben ik begonnen met Start to Run, een cursus om te 'leren' hardlopen. Leuk om te doen en ik voel me nu een stuk fitter dan een aantal maanden geleden. Ik ben benieuwd of ik het hardlopen vol ga houden, omdat ik liever niet (alleen) sport ;-) maar het begin is er.

Qua gewicht staat de teller nu op -7 kg. en ik hoop nog zeker 5 kilo kwijt te raken. Al is dat niet de belangrijkste reden van mijn veranderingen. Ik ga voor gezond!
En jullie?

woensdag 18 september 2013

Kindjes #19

Deze foto's zijn vier dagen later gemaakt dan de foto's bij mijn vorige bericht.
We gingen weer het bos in en wat een verschil in een paar dagen tijd; de herfst is nu echt te zien én te voelen! Ik vind het prachtig, de kleuren en de geuren... het mooiste seizoen om in het bos te zijn 

Verdrietige Nora, ze vindt het af en toe moeilijk als ze haar zin niet krijgt. Maar wat is ze lief hè, zelfs als ze huilt ;-)


Anki kwam met een prachtig idee, naar aanleiding van dit project.
Ik doe mee en probeer elke week een foto van onze kindjes te plaatsen, zoals ik ze zie. 
Kijk bij Anki voor de complete lijst met deelnemers.

I am your parent, you are my child. I am your quiet place, you are my wild.
Maryann K Cusimano

zaterdag 7 september 2013

Kindjes #18

Wat een heerlijk weer was het afgelopen week, perfect voor een wandeling in het bos. Dat is prachtig in de nazomer, de heide staat in bloei en je voelt de herfst in de lucht hangen.

In de herfst is het bos een magische plek en ben ik er graag te vinden. Ik hoop dat Tijn en Nora mijn liefde voor de natuur zullen gaan delen, dus neem ik hen regelmatig mee... Ze genieten van de ontdekkingsreis!


Anki kwam met een prachtig idee, naar aanleiding van dit project.
Ik doe mee en probeer elke week een foto van onze kindjes te plaatsen, zoals ik ze zie. 
Kijk bij Anki voor de complete lijst met deelnemers.

I am your parent, you are my child. I am your quiet place, you are my wild.
Maryann K Cusimano