Onderwerpen

donderdag 28 maart 2013

Lentehangers van strijkkralen


Zijn ze niet leuk, deze strijkkraalcreaties? Tijn en ik maakten vrolijke figuurtjes en versierden er deze takken mee. Instant lentegevoel. Als het buiten zo koud blijft, dan halen we de lente maar gewoon naar binnen. Lekker knutselen, achter het glas in de zon, ook prima!

dinsdag 26 maart 2013

Tijn's kamerDe kamer van onze stoere vent. Twee wanden zijn met donker behang beplakt, de rest is lekker licht en fris. De lievelingskleur van Tijn is meestal rood (dat verandert regelmatig...) en hij is erg blij met zijn twee 'brandweerkasten'. Ik ook trouwens; je propt het speelgoed erin, kastje dicht, op slot en weg rommel ;-) De oude legerkist vond ik eens bij de kringloop voor 3,50 euro! Daar kan hij -een gedeelte- van zijn prulletjes in kwijt, Tijn is namelijk een echte verzamelaar. Snoeppapiertjes, stickers, spaaritems van winkels, knuffels en andere troepjes... alles moet bewaard blijven.

Je ziet een klein stukje van zijn bed, het is een sierlijk ledikant, maar doordat ik het antraciet geschilderd heb toch stoer. De boekenplankjes van Ikea zijn erg fijn, Tijn heeft stapels boeken en mama brengt steeds weer 'nieuwe' mee van de kringloop. Zo kan hij zijn lievelingsboeken mooi uitstallen.

zondag 24 maart 2013

Nora's kamertje
Afgelopen week kreeg ik een prachtige gehaakte slinger in mijn brievenbus, die ik won bij De Haakzolder. Dankjewel Laura! De kleuren zijn ook zo mooi... Toen ik in huis rondliep om te kijken waar de slinger het best tot zijn recht zou komen, kwam ik op Nora's kamertje terecht. Hier hangt hij perfect, de slinger past erg goed bij het behang.

En ik dacht, het is misschien wel leuk om meteen wat van het kamertje van ons meisje te laten zien. Het is een kleine slaapkamer, maar wel een heel gezellige. De oude kasten zijn erfstukken, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze te schilderen. Dit zijn zo ongeveer de enige (donker)houten meubels in ons huis, maar ik vind ze prachtig zoals ze nu zijn.

Volgende keer een kleine binnenkijker in de kamer van Tijn!

donderdag 21 maart 2013

Hartjes in theekopjes


In december schreef ik over hertjes in theekopjes, zie hier. En nu zijn het hartjes in theekopjes!
Deze kleine hartvormige cactusjes kreeg ik een paar weken geleden van Bart. Ik vind ze erg mooi en bovendien zijn ze gemakkelijk in de verzorging. Af en toe een scheutje water & that's it ;-) En ze staan heel wat langer dan een bos snijbloemen. Ik word er erg vrolijk van... 

dinsdag 19 maart 2013

Oh Marie! Reizend Kringloopgezelschap

Wellicht heb je er al iets van voorbij zien komen; Het Reizend Kringloopgezelschap van Oh Marie! Het zijn kleine kringloopschatten die bij de launch van Oh Marie! de wereld in gestuurd zijn. Je kunt de avonturen van Het Reizend Kringloopgezelschap volgen via het Oh Marie!-blog, waar regelmatig updates van de verblijfplaatsen worden gepost.Oh Marie! is
 een vernieuwend tweetalig online magazine, gevuld met fotografie, zelfmaakideeën, styling en vintage vonsten. Het is bedacht door Marlous van Planetfur en hier gratis te lezen. 

De retro houten diertjes zijn hiervoor bij Andrea van It's Simply Max geweest en het Chinese onderzettertje komt van Caroline van Lillelykke. Toevallig kwamen Andrea en Caroline via hun blog ongeveer tegelijk met de vraag naar een nieuwe tijdelijke verblijfplaats voor deze Oh Marie! reizigers. Ik reageerde bij beide dames en tadaaa... Volgens mij een primeur ;-) Twee Oh Marie! items op één adres! 

De retro diertjes hebben bij ons al vele liters rum achterover geslagen...

En het vogeltje is dol op de Soya saus van de Sushi-meneer. 
Maar het is mooi geweest, ze mogen verder met hun reis!


Wie wordt de nieuwe tijdelijke eigenaar van deze kringloopschatten?
Volgende week vliegen ze uit... Laat het me weten als je één van de twee items op jouw manier wilt fotograferen. Als je de foto's hebt geplaatst (op je blog of Instagram) mag je het item weer doorsturen naar een volgende enthousiaste dame of heer. Leuk toch? 

zaterdag 16 maart 2013

Kringloopgeluk!


O o o, wat had ik toch weer een geluk gisteren bij de kringloopwinkel. Ik vond onder andere ons nieuwe huisdier; een rode Shetlandpony... Kijk 'm lachen, hij lijkt erg trots op zijn vlinderdasje! Ik zag dit schatje bij binnenkomst al staan en heb hem de hele winkel doorgesleept, bang dat iemand anders ermee vandoor zou gaan, haha.

Verder vond ik deze (en nog veel meer) leuke boeken, oude mini-loco boekjes, een leuk waterrad voor in bad, een vaasje én van die geweldige hertjes-babykleerhangers. En dat alles voor 10 euro, ik ben helemaal gelukkig! Nou moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik altijd een praatje maak met de eigenaar en ik het gevoel heb dat hij mij wel aardig vindt, ik word altijd flink gematst ;-)

Een fijne zondag allemaal!

woensdag 13 maart 2013

Een bloemetje voor alle gulle geefsters!Er lopen op dit moment echt (héél veel) leuke give-aways op blogs die ik volg! 
Dus deze linkjes wil ik graag even met jullie delen:
• Give away bij Een en al vrolijkheid
• Give away bij Puur Arnika
• Give away bij Eva Maria
• Give away bij Karoeza
• Give away bij Ietsiepietsiekitschie
• Give away bij Vlakbij de Molen
• Give away bij Elke dag Zaterdag
• Give away bij Toertjes en Pateekes
• Give away bij Ambela
• Give away bij De Haakzolder
• Give away bij 365 dagen creatief

En dan wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om Ellen en Pascale
te bedanken voor de prachtige pakketjes die ik van hen kreeg.
Ik ben er super blij mee! 

Ik won de Flow-poster bij Ellen, maar kreeg er nog veel meer moois bij...  


En ik won deze prachtige handgemaakte ketting bij Pascale...Dankjewel lieve dames!

dinsdag 12 maart 2013

Post uit Singapore


Gisteren kreeg ik zomaar post uit Singapore. Een doos vol leuke spulletjes! Samen met Tijn pakte ik alles uit. Hij is altijd zo lekker enthousiast als mama weer eens post krijgt.

Een vriendin heeft een aantal jaren geleden besloten te verhuizen naar Singapore. Ze woont er nu al bijna drie jaar en heeft daar een nieuw leven opgebouwd. Erg knap dat ze alles hier achter durfde te laten om haar droom na te jagen!

In het pakje zaten hele mooie rijstkommetjes, een geweldig (!) panda-notitieboekje, een schattige sleutelhanger, mooie papiertjes, geluksenvelopjes, chinese papier-knipkunst, een hanger met oud chinees geld, een pakketje om een vilten leeuw te maken, Hello Kitty bekers en een prachtige zelfgemaakte origami hanger. En niet te vergeten een héél lief briefje, dankjewel lieve Steph... ik mis jou ook!

Ik kreeg trouwens nog meer leuke post de afgelopen dagen, meer daarover later deze week :-)

vrijdag 8 maart 2013

Mijn grote jongen


Gisteren werd hij vijf jaar, mijn lieve Tijn. Een allemansvriend. Een rustig en tevreden kind, geïnteresseerd in vele dingen. Hij heeft oog voor detail en een oplossing voor elk probleem. Hij is een echte dierenvriend en helpt graag op de boerderij bij opa en oma. Hij is enorm geduldig en kan uren knutselen. Hij is trots op zijn kleine zusje en helpt haar graag. Zijn grote held is papa!

Wat gaat het snel... Op de onderstaande foto's was Tijn een paar weken oud en gingen we voor het eerst een dagje met hem op pad. Wat was ik trots! En dat ben ik nog steeds


maandag 4 maart 2013

Lentekriebels


Wat een weertje vandaag, heerlijk! Wat hebben we de zon gemist de afgelopen maanden... Om de aankomende lente welkom te heten, maakte ik een gezellige vlaggenlijn. De prachtige papiertjes vond ik bij Action. Ook haalde ik daar masking tape waar andere blogsters ook al over schreven, zie & een toefje kleur en Ellebel. Fijne tape voor zachte prijsjes :-)

De kast vond ik gratis (!) via Marktplaats. Hij was zwart geverfd en onder de zwarte lak zat nog een laag blauwe lak. In plaats van knopjes waren er spijkers ingeslagen en in de kast lag paardenhaar. De kast kwam uit een stal en rook daar ook naar. Het was geen schoonheid meer, maar met liefde en geduld heb ik 'm weten om te toveren tot het pronkstuk van ons huis. Kijk, dat zijn de projecten waar ik blij van word!

vrijdag 1 maart 2013

Maart'13 - Quote


Elke eerste dag van de maand wil ik een mooie quote plaatsen, zodat we die maand goed kunnen beginnen!
Ik heb veel leuke quotes verzameld op mijn Pinterest pagina: pinterest.com/mariekie/words, dus mocht je nog op zoek zijn naar wat inspirerende woorden, dan weet je waar je moet zijn.

Tja, de quote voor maart... Moet ik 'm nog toelichten? ;-) Oké dan.....
KOM MAAR OP MET DE ZON!!!


Een fijn weekend allemaal!

Bron: Pinterest