Onderwerpen

zaterdag 29 december 2012

Hertjes in theekopjes

Misschien had je ze al gespot op andere blogs of op Pinterest; schattige kerststukjes in (oude) theekopjes. Ook ik maakte ze, om cadeau te doen én voor onszelf natuurlijk ;-) Ik gebruikte mos en takjes uit het bos, ouderwetse kerstboomkaarsjes en Schleich hertjes.
Tijn maakte zijn eigen versie in een plastic kaboutermok, met heel veel glitters en frutsels!

Het heeft wel wat die laatste week van het jaar, het huis ruikt naar opgedroogde denneboom en kaarsen... Gezellig dus.

donderdag 27 december 2012

maandag 24 december 2012

(P)IN-PAK Inspiratie

 

   

Mocht je nog wat last-minute inpakwerk te doen hebben voor kerst, kunnen deze Pinterest-ideeën je wellicht inspireren! Het eerste plaatje is gewoon leuk om te laten zien en de andere kun je gratis downloaden en uitprinten. Hiermee kun je je pakjes lekker vrolijk versieren. Veel plezier en hele fijne kerstdagen voor jullie!

Oh ja, wil je nog meer of andere 'freebies' downloaden, kijk dan op mijn Pinterest prikbord: pinterest.com/mariekie/freebies

vrijdag 21 december 2012

Klaar voor kerst!Leuk is 'ie, hè... het roze camera-ornamentje wat ik won via de give-away van Kay? Ik ben er heel blij mee; Thank you, Kay!

Oké, we zijn klaar voor kerst! Tijn en ik maakten afgelopen maandag nog een kerstkunstwerk van strijkkralen, leuk geworden, vinden jullie niet? Gisteren bakten Nora, Tijn en ik kerstkoekjes voor de kerstviering op school vanmorgen. Ik hielp mee met het knutselen van de sterren, kronen, ezelsoren en schapenmaskers. De kinderen voerden het klassieke kerstverhaal op, erg leuk om te zien.

Nu kan de vakantie beginnen, heerlijk. Ook Bart is de komende week vrij. Zo fijn om met z'n viertjes thuis te zijn en alleen maar te hoeven genieten. Morgen nemen we Tijn voor het eerst een dagje mee naar Amsterdam, om een goede vriend te bezoeken. Alleen al de treinreis is spannend voor hem!

Fijn weekend allemaal!

maandag 17 december 2012

Kerst-versier-pret


Vandaag was Nora niet fit, dus we bleven de hele dag binnen. Nu was het toch niet zo'n stralend weer, dus maakten we het binnen nog maar eens extra gezellig. De wordbanner met tekst 'Oh denneboom' hing ik boven de kerstboom, ons konijn kreeg een strik om, ik vond een plek voor de oude kersthangertjes én Tijn en ik maakten nog een kunstwerk van strijkkralen. Ook dat is erg leuk geworden, maar daar heb ik nog geen foto van. Volgt later deze week... Genieten jullie ook zo van de kerst-versier-pret?

donderdag 13 december 2012

Een boom om van te houdenEen kleine, volle schoonheid is het, onze kerstboom. We hebben er allerlei kleurrijke en vrolijke dingen ingehangen. Ik heb er, samen met Tijn, echt van genoten om onze boom te versieren. "Wat is stap negen, mama?" Alles moest in stappen, volgens hem. Wel zo overzichtelijk, haha.

Afgelopen jaren was ons leven zo onrustig, dat we een kerstboom maar achterwege lieten. Er waren belangrijkere dingen. Als ik kijk wat er in 2012 allemaal veranderd is voor ons, ben ik ontzettend trots op hoe hard we gewerkt hebben. Een jaar geleden woonden we nog in ons oude huis, wat we -na twee jaar- nog steeds niet verkocht hadden. Maar er kwam een koper op oudjaarsdag! Nu wonen we in een gezellig dorp, met leuke mensen om ons heen. Lekker dicht bij familie en vrienden.

De gezondheid van Nora heeft ons, kort na haar geboorte, ook heel wat zorgen gekost. Afgelopen jaar verbeterde dat gelukkig ook. Nu is Nora bijna anderhalf en kunnen we de behandelingen waarschijnlijk binnenkort afsluiten.

Ja, 2012 heeft ons zoveel rust en geluk gebracht, daar ben ik heel dankbaar voor. En ik ben blij dat we er zo bewust van kunnen genieten nu!

maandag 10 december 2012

Dag Sinterklaasje!

We hadden een hele drukke Sinterklaasweek, maar het was een geweldig feest. We zijn allemaal flink verwend door de Goedheiligman en zijn kornuiten. De tranen vloeiden rijkelijk bij het lezen van lieve gedichten, de buikjes zijn goed gevuld met zoete lekkernijen, de kindjes hadden rode wangen van de spanning en dansten en sprongen van blijdschap... Wat wil je nog meer. Puur genieten!

Tijn kreeg deze kaart in zijn schoen, met de vraag van zwarte piet of hij zou willen bijspringen als hulppiet, mocht dat nodig zijn. Gelukkig heeft hij zijn pietendiploma al op zak, dus dat moet geen probleem zijn. Wie weet volgend jaar, dag Sinterklaasje!zaterdag 1 december 2012

December'12 - Quote


Bron: Pinterest

Elke eerste dag van de maand wil ik een mooie quote plaatsen, zodat we die maand goed kunnen beginnen! Ik heb veel leuke quotes verzameld op mijn Pinterest pagina: pinterest.com/mariekie/words, dus mocht je nog op zoek zijn naar wat inspirerende woorden, dan weet je waar je moet zijn.

Deze maand een quote van Roald Dahl, die goed past bij de sprookjesachtige decembermaand. Sinterklaas, kerst en oudjaar; er is veel te vieren in de laatste maand van het jaar. Heerlijke feestdagen die in het teken staan van gezelligheid en samenzijn. Voor de kindjes zijn deze dagen magisch, dat maakt het voor ons ook extra bijzonder. We gaan ervan genieten de komende maand, samen met familie en vrienden!