Onderwerpen

maandag 29 oktober 2012

De eikeltjesfamilie


Afgelopen weekend verzamelden we eikels in het bos en maakten er poppetjes van. De hoedjes kregen een glanzende laag nagellak en met zwarte stift kwamen de poppetjes tot leven. Het is ons gezin; papa, mama, Tijn en Nora... Tja, je mag zelf bedenken wie wie is ;-)

zaterdag 27 oktober 2012

Op een mooie dag in augustus


Deze foto van Tijn en Nora hangt sinds kort in de keuken. Lieve vriendin Marloes (marloesvandruenen.nl) maakte een fotoreportage afgelopen augustus. Het was op de warmste zaterdag van het jaar en Nora had er niet veel zin in. Maar juist haar 'boze' gezichtje maakt deze foto zo geweldig.

donderdag 25 oktober 2012

Herfstwandeling


Vandaag was er een herfstwandeling in het bos met de kleuters. Ik mocht mee en Tijn was ontzettend trots. Erg schattig, hij zei tegen al zijn klasgenootjes: "Dat is MIJN mama!!"

We zagen heel veel verschillende paddenstoelen en gekleurde bladeren. Ik vind de herfst heel bijzonder, de kleuren zijn zo mooi. "De natuur is kunst", zei de juffrouw en daar ben ik het helemaal mee eens.

dinsdag 23 oktober 2012

Pom-pompiedoe

Een tijdje terug bestelde ik twee mini Pom-pom makers van Clover bij bypetra.nl. Mijn geduld werd even op de proef gesteld toen ik ermee aan de slag ging. Uiteindelijk moest ik de pompoms knippen met een nagelschaartje, omdat ze zo ieniemienie zijn. Maar ze zijn wel erg schattig, ik heb er zes gemaakt. Ik vond ook nog wat leuke ideeën met Pompoms op Pinterest, daar ga ik zeker nog wat mee doen!

Via Pinterest

Hello Sandwich Japanese Craft Book by Ebony Bizys

zaterdag 20 oktober 2012

Kringloopvondsten

Gisteren ging ik samen met mijn buurvrouw even naar de kringloopwinkel en oooh...
wat word ik daar toch gelukkig van!

Ik heb weer ware schatten gevonden; een houten lampenvoet, een kop en schotel, een gebloemd schaaltje, wat blikjes, een schilderijtje, een ketting voor de kerstboom, een papieren engeltje en een konijnenbeeldje (waar ik weer enigszins spijt van heb, maar ach... voor 50 cent...).

En dan de pronkstukken: 
Een porseleinen koffiepotje
Die verzamel ik, omdat wij altijd koffie verkeerd drinken en deze koffiepotjes moeilijk te vinden zijn.

Een doosje vol schattige houten kerstpoppetjes
Volgens mij zijn deze hangertjes niet heel oud, maar ik vind ze zo mooi. De paasversie van deze poppetjes had ik al, nu hangen dan ook met kerst deze gezellige hangertjes in onze boom of kersttak. Met dank aan mijn buurvrouw ;-)


Een paar doosjes vol Koziol ijskristallen
Haha, 2 van deze kristallen kosten in de Koziol shop euro 7,65 en ik heb er nu zo'n 75 voor minder dan dat. Dat vind ik alleen al leuk, maar ze zijn ook gewoon heel mooi. Je kunt de kristallen aan elkaar koppelen en met een zuignapje of lint ophangen.


Boek 'Dik Trom en zijn dorpsgenooten' uit de jaren '20/'30 met een prachtige kaft
Citaat van de eerste pagina:
Dik Trom was sedert den eersten April zijn laatste schooljaar ingegaan, en Jan Vos en Piet van Dril behoorden nog altijd tot zijn beste vrienden. Eigenlijk waren, op twee uitzonderingen na, alle menschen op het dorp zijn vrienden, zowel groote als kleine, want iedereen hield van hem en hij hield van iedereen.
Geweldig dat oud Nederlandsch!


donderdag 18 oktober 2012

Ingela

De ontwerpen van de Zweedse Ingela P. Arrhenius zijn zo inspirerend en kleurrijk! We hebben deze posters van haar hand in huis en ik vind ze alledrie even prachtig. Ook hebben Tijn en Nora allebei een ontbijtbordje van Ingela. Haar ontwerpen -gebaseerd op prints uit de jaren '50 / '60- kenmerken zich door het kleurgebruik en de grafische vormen. Kijk voor nog meer moois op ingelaparrhenius.com


woensdag 17 oktober 2012

Kunstkralen


Lang geleden dat ik deze in mijn handen heb gehad, wat een gepriegel. Tijn en ik maakten vandaag ware kunstwerkjes met strijkkralen. We zullen dit de komende tijd wel vaker gaan doen, verwacht ik. Als Tijn eenmaal de smaak te pakken heeft van iets nieuws, is hij niet te stoppen!

dinsdag 16 oktober 2012

I love Pinterest


Ja, Pinterest is één van mijn liefdes van dit moment! Elke dag vind ik weer mooie plaatjes en inspiratie via Pinterest en breid ik mijn verzameling beelden uit. Er zijn zo ontzettend veel leuke en creatieve dingen te vinden. Als ik nu ook eens aan de slag zou gaan met al die ideeën, in plaats van er steeds maar meer te verzamelen... Maar de lange winteravonden komen eraan, heerlijk om dan een paar uurtjes tijd te nemen om iets moois te maken. Ben je nieuwsgierig naar mijn Pinterest boards? Kijk maar eens op: pinterest.com/mariekie

maandag 15 oktober 2012

Kinderknutsels


Heerlijk toch, die knutselwerkjes van de kinderen? Ik word elke keer weer vrolijk als ik deze twee zie staan op de kast. De bloem was een cadeau van Nora voor mijn verjaardag en de indiaan werd door Tijn op school gemaakt.

zondag 14 oktober 2012

Een mooie herfstdag


De kleuren van de herfst zijn prachtig! We kregen vandaag bezoek van een goede vriend en maakten samen een wandeling in Gemert. Een mooi dorp met veel historisch karakter. We dronken koffie en aten ijsjes bij de beroemde ijssalon aldaar. Mmmm...

zaterdag 13 oktober 2012

Gezelligheid in huis

Pfff... wat een regen vandaag! Ik krijg van dit weer altijd zin om het binnen (nog) gezellig(er) te maken. Kaarsjes aan en lekker op de bank. De herfstvakantie is begonnen in het Zuiden.

Tijn heeft ook zin om zijn kamer nóg mooier te maken, met een stoere slinger van Djeco en leuke honeycomb bollen, die ik heb besteld via psikhouvanjou.nl.

Komende week gaan we ermee aan de slag, ik zal het resultaat hier laten zien.
Fijn weekend gewenst!

vrijdag 12 oktober 2012

Nou, daar gaat 'ie dan... een blog.

Het moest er toch van komen. Al een tijdje krijg ik te horen dat bloggen echt iets voor mij zou zijn. En ja, het lijkt me fijn om de mooie dingen van mijn leven te kunnen delen. Verhalen heb ik wel, mooie foto's komen er vast ook. Toch vind ik het een beetje eng om mezelf hier in de spotlight te zetten. Koudwatervrees zullen we maar zeggen! Maar wie weet wat het gaat brengen, ik ben er klaar voor. Neus dicht en springen maar.